PKN Munnekezijl-Lauwerzijl // Geloof.Hoop.Liefde

Website van de Protestantse Gemeente Munnekezijl-Lauwerzijl.
Op deze site leest u alles over de kerkgemeente, geschiedenis, de mededelingen en de activiteiten.

Vrouwenvereniging Lauwerzijl

Onze vereniging bestaat sinds 1950 en is nog altijd florerend. We tellen momenteel 22 leden en komen in de wintermaanden 1 keer per       maand op donderdagavond bij elkaar. Het bestuur wordt uit de leden gekozen en zit drie jaar. Baukje Roorda is momenteel voorzitter. Pietsje Pol secretaris en Clara Prins penningmeester. .
We starten om 19.45 uur in de Vrijwilliger. Na de opening en meditatie en meestal een lied gaat de voorzitter ons voor in gebed. Daarna worden de mededelingen gedaan en de notulen voorgelezen.
In de pauze wordt er een bijdrage gevraagd voor de wel en wee pot. Uit deze pot worden de bloemen betaald voor de jubilarissen van de vereniging en ook voor mensen die 25 jaar of langer zijn getrouwd. Ook wordt er een bloemetje gebracht bij de zieken van de vereniging.
Hierna volgt de koffie met een traktatie van een paar leden.

Vervolgens wordt het woord vaak gegeven aan een spreker. We nodigen sprekers uit van verschillende beroepsgroepen, charismatische instellinge, of vullen zelf de avond in.

Meestal stoppen we na Pasen.

Het seizoen wordt altijd afgesloten met een reisje. We gaan een dag met elkaar op stap en bezoeken bijvoorbeeld een museum of andere bezienswaardigheden. Ook hebben we het wel eens gecombineerd met een fietstocht of boottocht. Een heel gezellige dag, die afgesloten wordt met een etentje.

Het officiële gedeelte van de bijeenkomsten is om 22.00 uur afgelopen. Daarna kan er onder het genot van een drankje nog wat bijgepraat worden.
De leden komen voor het grootste gedeelte uit Lauwerzijl en 1 lid komt uit Munnekezijl.

De dames uit Munnekezijl zijn ook meer dan welkom bij onze vereniging. U/jij kunt ook altijd vrijblijvend eens een avond meedraaien en zien of het wat voor u is.

We zijn blij met ieder die bij ons aanschuift!

Mededeling omtrent de uitgestelde bijeenkomsten !!!Hallo dames,


Hier even een berichtje van de vrouwenvereniging.

Gezien de lock-down waar we nog steeds in zitten is het nog niet mogenlijk om bijelkaar te komen voor een gezellige avond van de vrouwenvereniging.

Dit hadden we vorig jaar niet kunnen bedenken, dat het zolang gaat duren, we willen allemaal graag weer leuke dingen doen en soms even bijkletsen.

Maar helaas. Ze zeggen: er is licht aan het eind van de tunnel, en daar moeten we ons maar aan vasthouden.

Soms valt het niet mee en voelen we ons alleen en eenzaam, maar er gaat gelukkig altijd Eén met ons mee.Een groet van het bestuur van de

Vrouwenvereniging.