Christelijke Vrouwenvereniging Lauwerzijl

Onze vereniging bestaat sinds 1950 en is nog altijd florerend. We tellen momenteel 22 leden en komen in de wintermaanden 1 keer per maand op donderdagavond bij elkaar. Het bestuur wordt uit de leden gekozen en zit drie jaar. Thea is momenteel voorzitter. Clara Prins is secretaris en Durkje van der Velde is penningmeester.

We starten om 19.45 uur in de Vrijwilliger. Na de opening en meditatie en meestal een lied gaat de voorzitter ons voor in gebed. Daarna worden de mededelingen gedaan en de notulen voorgelezen. In de pauze wordt er een bijdrage gevraagd voor de wel en wee pot. Uit deze pot worden de bloemen betaald voor de jubilarissen van de vereniging en ook voor mensen die 25 jaar of langer zijn getrouwd. Ook wordt er een bloemetje gebracht bij de zieken van de vereniging. Hierna volgt de koffie met een traktatie van een paar leden. Vervolgens wordt het woord vaak gegeven aan een spreker. We nodigen sprekers uit van verschillende beroepsgroepen, charismatische instellinge, of vullen zelf de avond in.

Meestal stoppen we na Pasen. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een reisje. We gaan een dag met elkaar op stap en bezoeken bijvoorbeeld een museum of andere bezienswaardigheden. Ook hebben we het wel eens gecombineerd met een fietstocht of boottocht. Een heel gezellige dag, die afgesloten wordt met een etentje.

Het officiƫle gedeelte van de bijeenkomsten is om 22.00 uur afgelopen. Daarna kan er onder het genot van een drankje nog wat bijgepraat worden.
De leden komen voor het grootste gedeelte uit Lauwerzijl en 1 lid komt uit Munnekezijl.

De dames uit Munnekezijl zijn ook meer dan welkom bij onze vereniging. U/jij kunt ook altijd vrijblijvend eens een avond meedraaien en zien of het wat voor u is.

We zijn blij met ieder die bij ons aanschuift!

Voor de actuele activiteiten en geplande avonden, zie de agenda of klik hier.