Jeugdclub

Voor de tieners organiseren we één keer in de maand een club-avond. We komen dan bij elkaar bij de Kerk in Munnekezijl of in de Vrijwilliger te Lauwerzijl.

We openen de avond met een gedicht of/en gebed. Om het geheugen even op te frissen leest daarna één van de tieners het verslag van de vorige keer voor. Elke avond kiezen we een maatschappelijk onderwerp welke we ook bekijken vanuit een christelijk oogpunt en vaak wordt daarbij ook een toepasselijk kort gedeelte uit de bijbel gelezen. Hoewel de onderwerpen best serieus kunnen zijn, proberen we altijd gebruik te maken van creatieve en levendige werkvormen zoals spelletjes, quizjes en verschillende discussievormen.

Natuurlijk hebben we halverwege de avond een pauze, waar we onder het genot van een kopje thee of koffie bij kunnen praten. Tijdens de pauze hebben we ook tijd om kaartjes te schrijven voor mensen die we willen feliciteren, een hart onder de riem willen steken of gewoon een groet willen sturen.

De club-avond wordt altijd afgesloten met een passend gedicht of een gebed.

Soms wordt ook een beroep gedaan op de creatieviteit en handvaardigheid van de jeud en worden de club-avonden gebruikt om samen te knutselen voor een fair of een bazaar. Dit doen we dan vaak in de werkplaats van Klaas en Abeltje.

Naast de club-avonden organiseren we elk seizoen ook een extra activiteit. Zo zijn we afgelopen jaar wezen klimmen bij Waddenfun in Wehe den Hoorn. De Corona heeft alles wat in de war gebracht, maar normaal gesproken gaan we om het jaar een weekend naar een kampeerboerderij. Soms gaan we rond 5 december samen Sinterklaas vieren. Een surprise met leuk gedicht mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. In het jaar dat Sinterklaas niet langs komt hebben we een activiteit met kerst. Meestal gaan we samen gourmetten. Al met al is het erg gezellig en je steekt er soms ook nog wat van op.

Wil jij er ook graag bij zijn?
Alle tieners vanaf 12 tot 18, 19, 20, ? jaar zijn van harte welkom!

Groetjes van de leiding,
Amber Kramer (06-29398009)
Klaas Helmantel (06-54345780)